Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

„KAFA SA PREDSJEDNIKOM“: OTVORENOST I TRANSPARENTNOST OPŠTINE PRIORITET

11.06.2021
image

Opština Nikšić  danas je organizovala događaj ,,Kafa sa predsjednikom" na kom je učestvovao predsjednik Skupštine opštine Nemanja Vuković. To je jedna od aktivnosti projekta  VALID koji se finansira iz fonda Evropa za građane. 

Cilj događaja ,,Kafa sa predsjednikom" je podsticanje građana da aktivnije učestvuju u kreiranju lokalne politike. Otvorenost i transparentnost Opštine Nikšić biće prioritet, kazao je predsjednik Skupštine opštine Nemanja Vuković, ističući da je prvi korak ka tome bio prenos uživo sjednice Lokalnog parlamenta na Radio-televiziji Nikšić.

Lokalna uprava mora biti servis svih građana, istakao je Vuković, napominjući da ovakvi događaji promovišu interakciju i otvoren dijalog sa donosiocima odluka. Raduje ga veliko interesovanje sugrađana za razgovor sa predsjednicima Opštine i Skupštine opštine.

Govoreći o posljedicama pandemije korona virusa Vuković je istakao visoku stopu nezaposlenosti u Nikšiću, naročito među mladima. Bilo je riječi i o modelima podrške početnicima i ženama u biznisu, poljoprivrednicima, kao i brojnim preduzetnicima, a u cilju poboljšanja privrednog ambijenta u našem gradu. Želja je i otvaranje novih radnih mjesta. Vuković je najavio i nove servise u službi građana.

Učesnici događaja su kroz neformalan razgovor i debatu imali priliku da predsjedniku Skupštine opštine predstave neke od problema sa kojima se suočavaju. Tako je bilo riječi o rješavanju problema politizacije izbora predsjednika mjesnih zajednica, poboljšanju života osoba sa invaliditetom, te načinima stimulisanja mladih da rade i ostanu u Nikšiću.