Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

AŠANIN: SITUACIJA NIJE ALARMANTNA, ALI JESTE ZABRINJAVAJUĆA

16.09.2020
image

U Opštoj bolnici Nikšić trenutno je hospitalizovano 65 pacijenata, od toga tri vitalno ugrožena. Za sada nema pacijenata na respiratoru, kazao je direktor bolnice dr Ilija Ašanin. Ašanin je osvrćući se na jučerašnji dan i veliki priliv pacijenata još jednom pozvao građane na odgovornost, saradnju i poštovanje mjera.

U Opštoj bolnici Nikšić nema problema sa funkcionisanjem, kazao je direktor dr Ilija Ašanin. Trenutno je hospitalizovano 65 pacijenata, 3 su vitalno ugrožena, a za sada nema pacijenata na respiratoru. Tokom jučerašnjeg dana primljeno je 15 pacijenata, a nažalost dva KOVID pozitivna pacijenta su preminula, dodao je Ašanin.Pacijenti su bili 1948. i 1958. godište.

Problemi nastali naglim velikim prilivom COVID-19 pozitivnih pacijenata, riješeni su , kazao je Ašanin ističući da je medicinski kadar i juče, kao i prethodnom periodu u borbi protiv pandemije dao svoj maksimum postupajući profesionalno i posvećeno.

Iz dana u dan raste broj oboljelih od koronavirusa u Nikšiću, pa je dio kapaciteta bolnice u Brezoviku oslobođen za pacijente sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom. Juče u toku dana i noći u bolnicu Brezovik primljena su 33 pacijenata. Ašanin još jednom apeluje na sugrađane da poštuju mjere kao na početku pandemije i poziva na zajedničko djelovanje.

Situacija u nikšićkoj bolnici nije ni najmanje bila alarmantna tokom prethodnog dana, pojasnio je Ašanin, ali zabrinjavajuća jeste zbog lose komunikacije između građana koju su bili u pratnji pacijenta i osoblja. Pozvao je sve da se ponašaju civilizovano, odgovorno i strpljivo kako bi zaposleni mogli nemetano da obavljaju svoj dio posla, a pacijenti da dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu.