Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

BLOKIRAN SAOBRAĆAJ KOD BOGETIĆA

09.04.2021
image

Grupa građana blokirala je u 13 sati saobraćaj na kod Bogetića, na putnom pravcu Nikšić - Podgorica. Na raskrsnici kod Bogetića prisutan je i veći broj pripadnika Uprave policije.

Jedna traka je ostavljena prohodna za hitne slučajeve.

Policija je i u Kličevu, kod Carevog mosta, gdje je bilo najavljeno održavanje protesta, napravila blokade. Za saobraćaj na ovom putnom pravcu je omogućen.

U objavi koja kruži društvenim mrežama najavljena je blokada puta kod Bogetića i Carev most. Dodaju da su se na to odlučili nakon jučerašnjeg ponašanja premijera.

"Poštovani sugrađani i gosti, izvinjavamo se zbog neprijatnosti i zbog čekanja. Naš protest je razlog zbog kojeg stojite u redu. Ovaj protest je nešto na šta smo natjerani ponašanjem našeg premijera i naše vlade. Naše saborce su juče pregazili autom a premijer nam je prijetio. Naša vlada pokušava mjesecima da uništi multietnički i multikulturni sklad ovog društva i da našu državu pretvori u srpsku koloniju. O tome možete čitati u našim i svjetskim medijima. Naš izlazak na ulice je posljedica njihovog ćutanja i ignorisanja brojnih naših zahtjeva i nije usmjeren ni protiv jedne nacije ni protiv bilo koga ko poštuje ovu zemlju i njene zakone", naveli su u objavi.

 

 

Podsjećamo, policija je juče na Bogetićima zaustavila patriotsku kolonu iz Nikšića, koja se uputila na protest ispred Vlade, a Nikšićani su uzvratili blokadom magistrale koja je trajala više sati. Prema nezvaničnim informacijama, Tanju Perišić Knežević i Iliju Bojovića policija je pozvala na informativni razgovor, kao osumnjičene da su organizovali jučerašnje okupljanje građana na Bogetićima. Oni su, kako saznajemo, nakon razgovora napustili prostorije policije.