Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

DPS NIKŠIĆ: SRAMAN NAPAD NA NAŠEG ČLANA ZBOG CG ZASTAVE

12.07.2020
image

Večeras je u Nikšiču fizički napadnut član OO DPS-a Nikšić i član Savjeta mladih Vladan Šturanović, saopšteno je iz nikšićkog DPS-a.

"Više NN lica presjekli su put Šturanoviću, fizički nasrnuli na njega, nanijeli mu tjelesne povrede i oduzeli crnogorsku zastavu. Ovo je nezapamćeni vandalski čin prema mladom čovjeku, čija je jedina 'greška' što voli svoju zemlju i nosi njenu zastavu. Shvatamo da je vandalizam u krvi oniH koji se više od pola godine bahate ulicama našeg grada, nasrću i gađaju policajce na dužnosti, uništavaju gradski inventar i vrijeđaju sve koji ne misle kao oni.

Njihovo junaštvo i čojstvo pokazali su i večeras, napadajuči u čoporu pojedinca. Pozivamo nadležne organe da otkriju napadače i privedu ih pravdi. Crna Gora je naša kuća i prioritetni naš cilj je da se u njoj svi osjećaju bezbjedno i sigurno. Žalosno je da uoči obilježavanja praznika, kada je Crna Gora ustala u borbu protiv fašizma, oblike fašistoidnog ponašanja imamo opet na našim ulicama.

Ove strukture napadom u hordi na mladog, nezaštićenog čovjeka pokazuju svoju nemoć i šalju poruku da u prvim redovima velikosrpskih nacionalističkih snaga u Crnoj Gori stoje kriminalci i batinaši.

Opštinski odbor DPS Nikšić pruža punu podršku svom članu Vladanu Šturanoviću i i traži hitnu intervenciju nadležnih organa", navodi se u saopštenju.