Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

FSFV: U PODGORICI OBAVLJENO ANTROPOMETRIJSKO MJERENJE RUKOMETAŠICA KRIMA

09.02.2020
image

Danas su u Podgorici profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili antropometrijsko mjerenje igračica Ženskog rukometnog kluba Krim iz Ljubljane, najuspješnijeg rukometnog kluba u Republici Sloveniji i aktuelnog šampiona.

U svojoj bogatoj riznici trofeja ima 24 titule prvaka Slovenije i 26 trofeja Kupa Slovenije. Najveći uspjesi kluba su dva trofeja Lige Šampiona Evrope, uz jos tri druga mjesta u najelitnijem takmičenju Starog kontinenta.

Prof. dr Duško Bjelica koji je realizovao mjerenja sa svojim saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i mr Ivanom Vasiljevićem, zahvalio se treneru Urošu Bregaru i njegovim igračicama na ukazanom povjerenju za proširenje baze podataka nad dvostrukim šampionom Evrope. Trener Bregar dobio je na uvid kompletne parametre tjelesne kompozicije igračica.

Optimiziranje planiranja i programiranja u sportskom treningu i identifikacija disbalansa u odnosu misićnih i masnih komponenata kod sportista, predstavlja primarne informacije za postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

Trener ekipe Krima Uroš Bregar je inače i selektor reprezentacije Slovenije.