Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

GRBOVIĆ OBIŠAO NIKŠIĆKU BOLNICU: USLOVI ODLIČNI

06.04.2020
image

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović,danas je sa direktorom Opšte bolnice, Ilijom Ašaninom, posjetio ovu ustanovu i uvjerio se u kvalitetan rad, prilagođen novonastaloj situaciji.

Kako nam je kazao Grbović, u Nikšiću je trenutno 20 osoba koje su pozitivne na virus COVID-19, a u nikšićkoj bolnici liječi se šest pacijenata.

,,Imao sam priliku da obiđem prostore nikšićke bolnice i mogu reći da sam prezadovoljan. Na Infektivnom odjeljenju trenutno je šest pacijenata zaraženih COVID-om i njihovo stanje je dobro. Tokom ove nedjelje očekuje se da će neki i napustiti bolnicu. Ostali slučajevi su u izolaciji i stabilnog su zdravstvenog stanja. Ukoliko se građani budu pridržavali mjera koje su propisane, u narednom periodu nadam se da ćemo proći bez većih iznenađenja", kazao je predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović.

Zgrada Internog odjeljenja iseljena je i u njoj su smješteni pacijenti koji su COVID 19 pozitivni. Psihijatrijsko odjeljenje Opšte bolnice određeno je da bude mjesto gdje će biti smješteni i liječeni svi psihijatrijski bolesnici iz Crne Gore koji su pozitivni na ovaj virus. Iz tog razloga cijelo odjeljenje je iseljeno i prilagođeno novonastaloj situaciji. Postoje timovi ljekara koji isključivo rade u takozvanoj COVID zoni, a nakon posla smješteni su u hotelu ,,Onogošt" ili u uslovima kućne izolacije, kako ne bi dolazili u kontakt sa zaposlenima u Opštoj bolnici i građanima.

Zbog ove situacije, sva odjeljenja, službe i odsjeci su smješteni u zgradi hirurškog paviljona i tu se liječe svi građani koji nijesu pozitivni na koronavirus.