Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

INTENZIVNI RADOVI NA VODOVODU TAČEVINE - LUKOVO

10.08.2020
image

Investicioni ciklus u Opštini Nikšić, nastavlja se planiranom dinamikom. I u situaciji koju je nametnuo virus korona, nesmetano se radi gotovo u svim MZ i u ruralnim područjima, kako na putnoj infrastrukturi tako i na vodovodnoj mreži.

Ovih dana intenzivni su radovi na vodovodu u zaseoku Tačevine-iznad Lukova, gdje je oko 15 - ak domaćinstava. Radove je obišao Veselin Grbović, predsjednik Opštine sa saradnicima, koji je naglasio da lokalna uprava posljednjih godina uz predan i kvalitetan rad zaposlenih u Vodovodu i kanalizacija, nastoji obezbijediti adekvatne uslove za život mještana i u seoskim područjima.

Na nadmorskoj visini oko 1150 metara, udaljeno 11 km od Nikšića, prirodne ljepote Tačevine treba vidjeti, doživjeti i uživati u njima. Izgradnjom vodovoda, stvaraju se uslovi i za povratak mladih selu, a za mještanina Draga Đukanovića ovaj projekat je od velikog značaja.

Potencijale ovog kraja, za pvezivanje poljoprivrede i turizma uvidio je i Branko Đukanović. Višegodišnje iskustvo u ugostiteljstvu, dalo mu je motiv za zgradnju etno sela Tačevine. Idejni projekat je završen , a Branko je uz pomoć prijatelja i porodice uradio i put oko 800m, kako bi planirani objekat približio glavnoj saobraćajnici.

Vodovod u Tačevini, biće ubrzo i završen, a ukoliko sve bude išlo planiranim tokom Nikšić će sljedeće godine biti bogatiji i za još jedno etno selo, koje će doprinijeti razvoju turizma i prirodnih potencijala, ali I otvriti vrata za nova radna mjesta.