Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

KOD DVA LICA U NIKŠIĆU PRONAĐENO ORUŽJE U ILEGALNOM POSJEDU

25.05.2020
image

Policija u Nikšiću je prethodnih dana izvršila pretres jednog stana i pregled lica na jednoj lokaciji kojom prilikom je pronađeno oružje u ilegalnom posjedu. Jedno lice je lišeno slobode dok će se tužilac u odnosu na drugo izjasniti nakon balističkih vještačenja.

Nikšićka policija je u blizini jezera Krupac zaustavila vozilo marke „VW Golf II“ kojim je uopravljalo bezbjednsono interesantno lice U.Đ. (27), dok su se u vozilu nalazili V.K. (23) i N.R. (22). Detaljnim pregledom vozila i lica, policija je kod N.R. pronašla i oduzela pištolj M-57 cal. 7,62 sa okvirom i sedam komada municija.

,,Po nalogu nadležnog državnog tužioca N.R. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Državni tužilac je za njega donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu", navodi se u saopštenju.

Osim toga, po nalogu sudije za istragu policija je izvršila pretres kuće D.V. (53) u ulici Marka Vujovića kada je pronađen i oduzet pištolj CZ – 99 kalibra 9mm i 30 komada municije u ilegalnom posjedu. Državni tužilac je nakon obavještenja o događaju naložio da se oružje uputi na balističko vještačenje u Forenzički centar, te da će se nakon vještačenja izjasniti o kvalifikaciji djela.