Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

LAŽNA VIJEST DA JE U PROTESTIMA U NIKŠIĆU POVRIJEĐEN DJEČAK

15.05.2020
image

Nakon sukoba demonstranata i policije u Nikšiću, sinoć se društvenim mrežama proširila fotografija dječaka sa povredom na sljepoočnici, za koju se tvrdi da je nastala u Nikšiću, kao rezultat policijske brutalnosti, piše raskinkavanje.me.

Uz fotografiju su dijeljeni i opisi situacije u kojoj je dječak, navodno povrijeđen.

"Brutalnost nikšićke policije, gurnuli su kolica sa djetetom u ulicu zbog majke koja je uzviknula "NE DAMO SVETINJE ", nijesu dozvolili majci da priđe i da pomogne djetetu Andriji povrijeđenom, pozvali su Hitnu Pomoć iz HDL Laković-a. Dijelite dalje".

Fotografija je intenzivno dijeljena na Fejsbuk profilima, grupama i brojnim stranicama.

Fotografiju su objavili i funkcioner DF-a i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević i Marko Milačić iz Prave Crne Gore.

Najviše korisnika je podijelio objavu sa Instagram stranice _srpskasparta_, ali na toj stranici ovu objavu više nijesmo mogli pronaći, navode iz raskrinkavanje.me. 

Dječak nije iz Nikšića i u pitanju je lažna vijest, ističu iz portala raskrinkavanje.me.

Povodom objavljivanja ove lažne vijesti oglasili su se iz Uprave policije:

"Aposlutno je netačno da su službenici Centra bezbjednosti Nikšić nanijeli povrede bebi koja se navodno nalazila u kolicima prilikom intervencije policije tokom nereda u ovom gradu jer fotografija bebe koja je objavljenja ne samo da nije iz Nikšića već je preuzeta sa interent stranice iz inostranstva, kao što je to i objavljeno danas u većini medija. Objavljivanje lažne fotografije bebe predstavlja klasični oblik lažne vijesti i širenja dezinformacija kao i grubog zloupotrebljavanja djece.

Policija je upoznala nadležno tužilaštvo i postupanje u odnosu na ovaj slučaj je u toku", saopšteno je iz UP.