Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

MARKOVIĆ: NIKŠIĆ JE POTVRDA DA SE CRNA GORA USPJEŠNO RAZVIJA

21.05.2020
image

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković boravio je u posjeti Nikšiću. Premijer je sa rukovodstvom Opštine obišao radove na magistralnom putu Nikšić - Vilusi, te radove na putu  u Župi, kao i Dom revolucije.

U periodu trajanja krize izazvane epoidemijom koronavirusa kada su prioriteti bili zdravlje i životi građana Vlada i lokalne uprave uložile su dodatne napore da se ne zaustavi realizacija brojnih projekata, istakao je premijer Duško Marković prilikom današnje posjete Nikšiću.

Premijer je sa delegacijom Opštine Nikšić obišao rekonstruisanu dionicu puta Nikšić - Ilino brdo, relacija Trubjela - Vilusi, dužine 18,5 kilometara, a vrijednosti skoro 10 miliona eura.

U toku su i radovi na rekonstrukciji glavne saobraćajnice u Župi do brane na Liverovićkom jezeru.Premijer je danas potvrdio da će Vlada učestvovati i u realizaciji rekonstrukcije dionice od brane do sela Morakovo.

Nedavno je 'potpisan ugovor o izgradnji dionice magistralnog puta od Cetinja do Nikšića preko Čeva, vrijedan 33 miliona eura. Izvođač će biti nikšićka firma "Mehanizacija i programat", a rok za izvođenje radova je tri godine.

Realizacija oko 11 miliona eura investicija koje su započete u Nikšiću - rekonstrukcija Doma revolucije, zapadne tribine stadiona FK Sutjeska, Doma za stare, dvorca kralja Nikole bila je povod za zadovoljstvo i premijera, a dodatni podsticaj za predstavnike lokalne uprave.

I u narednom periodu sinhronizovanom saradnjom Vlade i lokalne uprave nastaviće se sa brojnim projektima kako bi Nikšić, a onda i Crna Gora imali još bolju evropsku perspektivu.