Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

NAJUSPJEŠNIJIM GIMNAZIJALCIMA URUČENE DIPLOME „LUČA“

11.06.2021
image

U Gimnaziji “Stojan Cerović” danas su uručene diplome “Luča". 

Ceremonijom dodjele diploma “Luča” promovisan je uspjeh još jedne generacije gimnazijalaca koji su znanjem, radom i posvečenošću ispisali novu stranicu u ljetopisu nikšićke Gimnazije koja baštini tradiciju prosvjetno-pedagoškog rada dugu 108 godina. Direktor škole dr Boris Nikolić učenicima je poželio uspjeh u daljem školovanju i profesionalnom usavršavanju, naglašavajući da sve buduće aktivnosti usmjere na ličnu afirmaciju, ali i na dobrobit svog grada i države.

,,Pokazali ste ozbiljnost, odgovornost i zrelost i uspješno završili svoje školovanje u uslovima u kojima se nekad to činilo nemogućim. Na tome vam čestitam. Vjerovatno vam se čini da vam je neko ukrao posljednje, one najljepše mjesece u školi, zato ne dozvolite da vam neko ukrade mjesece i godine koji su pred vama", poručio je Nikolić.

Riječ je o generaciji koja je bila uspješna ne samo u savladavanju gradiva, već i teškoća i prepreka u vanrednim okolnostima uslovljenim pandemijom Kovid 19, pa je njihov uspjeh dodatni razlog za ponos kako razrednim starješinama tako i kompletnom kolektivu škole, dodao je Nikolić.

,,Budućnost pripada obrazovanima i vrijednima, a vi koji ste dobitnici 'Luče' i koji ste lučonoše znanja, vi ste graditelji i svoje i budućnosti Crne Gore", poručio je Nikolić.

Od 283 učenika prestižno priznanje dobilo je njih 117 od kojih su 49 nosioci diplome Luča I, a 68 Luče II.