Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

NIKŠIĆANIN UHAPŠEN U KOTORU

22.10.2020
image

Službenici Uprave policije su u Kotoru juče, uhapsili P.M. iz Nikšića koji važi za bezbjednosno interesantnu osobu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Naime, službenici kotorske policije su juče oko 15:10, u blizini službenog parking prostora Odjeljenja bezbjednosti Kotor, uočili lice koje osmatra objekat i parking prostor. Ovo lice je legitimisano i pregledano od strane policijskih službenika kojom prilikom je kod njega pronađen pištolj Češka zbrojovka „CZP – 07“ u ilegalnom posjedu sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pištolj je, kako su saopštili, izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i jednim komadom municije u samoj cijevi pištolja. Takođe, pronađen je i mobilni telefon sa kripto zaštitom.

“Sa navedenim je upoznata viša državna tužiteljka u Podgorici koja je naložila da se P.M. liši slobode, te da se protiv njega podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navodi se u saopštenju.