Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

NOVOGODIŠNJI BAZAR OD 24. DECEMBRA NA TRGU SLOBODE: PRIJAVE IZLAGAČA DO 10. DECEMBRA

30.11.2020
image

Opština Nikšić pozvala je lokalne proizvođače, ugostitelje i ostale zainteresovane subjekte koji ispunjavaju kriterijume Javnog poziva da uzmu učešće na Novogodišnjem bazaru u Nikšiću koji će se održati od 24. decembra 2020. do 1. januara 2021. na Trgu slobode.

Kako su istakli, na ovaj način žele doprinijeti stvaranju prazničnog ambijenta u susret Novoj godini, ali i podstaći male preduzetnike da razvijaju i promovišu svoju djelatnost. U okviru Bazara posjetioci će moći da kupe novogodišnju dekorativu, poklone, ali i da uživaju u ukusnoj hrani i napicima, kao i u bogatom kulturno-umjetničkom programu.

Ovim pozivom planirana je dodjela 15 novogodišnjih kućica izlagačima i sve one će biti ukrašene na isti način od strane organizatora Bazara.

,,Zakup kućice za vrijeme trajanja Bazara iznosiće 200 eura i svaki zakupac će potpisati ugovor o poštovanju jasno definisanih obaveza. Izbor kandidata vršiće Komisija za dodjelu novogodišnjih kućica, sačinjena od predstavnika organizatora Bazara, i vodiće se principom kvaliteta proizvoda, kao i zastupljenošću svih potrebnih djelatnosti kako bi Bazar posjetiocima pružio raznovrsne proizvode i lijep ugođaj", navode iz lokalne uprave.

Ukoliko kvalitet proizvoda bude na istom nivou, prednost će imati lokalni proizvođač.

,,Izlagači mogu biti pravna i fizička lica, ugostitelji, ustanove i ostali subjekti koji se bave proizvodnjom i prodajom hrane, pića, suvenira, umjetnina i rukotvorina, a registrovani su u CRPS-u ili nadležnom Ministarstvu, odnosno organu lokalne uprave", saopšteno je iz Opštine Nikšić.

Rok za prijavu učešća na Bazaru traje do 10. decembra 2020. godine u 15 časova.

,,Cjelokupna organizacija Bazara i program biće uslovljeni i zavisiće od epidemiološke situacije i važećih mjera propisanih od strane nadležnih organa u danima kada je predviđeno održavanje Bazara", kazali su iz lokalne uprave.

Organizatori Novogodišnjeg bazara su Opština Nikšić, Turistička organizacija Nikšić i Festival uličnih svirača.