Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

OBILNE PADAVINE U NIKŠIĆU

25.09.2020
image

Obilne padavine u našem gradu od jutros su prouzrokovale probleme na gradskim saobraćajnicama. Atmosferska kanalizacija nije u stanju da primi velike količine kiše zbog čega se voda zadržava na putevima.

Komandir službe zaštite i spašavanja , Veselin Gardašević, kazao je da je situacija stabilna i da su ekipe u pripravnosti.

"Tri ekipe su na terenu sa pumpama jer je danas bilo dojava, tako da ćemo obilaziti domaćinstva i raditi po prioritetima", istakao je Gardašević.

Ranije su iz MUP-a upozorili da se u Crnoj Gori očekuju obilne padavine u narednim danima.

"Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju, u petak, kao i u subotu, nedjelju i ponedjeljak, očekuju se nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom.

U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše. Intenzivne padavine očekuju se naročito u petak popodne i u toku večernjih sati - tokom noći, u subotu prijepodne, u nedjelju veče - tokom noći i u ponedjeljak. Obilna kiša biće praćena i pojačanim, u planinama jakim južnim vjetrom koji će lokalno imati i olujni karakter. Jaki udari južnog vjetra očekuju se naročito u petak, tokom noći u petak na subotu, zatim u nedjelju veče i tokom noći u nedjelju na ponedjeljak, kao i tokom ponedjeljka.

Zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog južnog vjetra, potencijalno su moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima", saopšteno je iz MUP-a.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a, kako je saošteno, izdaje upozorenje sa ciljem podizanja operativne spremnosti nadležnih organa u sistemu zaštite i spašavanja, dok se građani pozivaju da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji, a ostali subjekti da preduzmu neophodne mjere i radnje kako bi se izbjegla potencijalna šteta.

"Svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u ovakvim situacijama", piše u saopštenju.