Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

OZVANIČEN POČETAK RADOVA NA IZGRADNJI VODOVODA

image

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović, sa predsjednicima opštine Veselinom Grbovićem i Skupštine opštine Radivojem Nikčevićem i saradnicima, ozvaničili početak radova na izgradnji vodovoda u selu Bršno. Vrijednost radova je oko 350 hiljada eura, a vodu će dobiti 115 domaćinstava ovog kraja.

Zajedničkim učešćem resornog ministarstva i Lokalne uprave pristupilo se izgradnji još jednog vodovoda u ruralnim područjima. Projetkom u Bršnu predviđena je izgradnja vodovoda u dužini od oko 14 kilometara, za šta je urađena planska dokumentacija. Glavni cilj ovog i sličnih projekata je da se olakša život i boravak na selu.

Iako je vodovod Bršno tehnički zahtejvan poduhvat, prema riječima predsjednika Opštine Veselina Grbovića, radovi bi trebalo da budu gotovi do kraja godine i da za JP Vodovod neće biti problema.

Sa obzirom da voda predstavlja osnovni uslov za život, prikopčavanjem na vodovodnu mrežu stvoriće se mogućnosti da se ljudi vraćaju na svoja imanja i bave poljoprivredom kao što je uradio Vladimir Šljukić.

Ministar Simović i prvi čovjek naše opštine podsjetili su na urađeno i poručili da će se radovi nastaviti i u narednom periodu.

Programom podsticanja projekata u vodoprivredi za 2019. godinu, planirana je izgradnja 31 vodovoda, sa 40 km primarne i 15 km sekundarne vodovodne mreže. Realizacija ovih projekata doprinijeće stvaranju boljih uslova života i rada na seoskom području, a vodu će dobiti oko 3.500 domaćinstava u 15 opština, širom Crne Gore.