Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

PRVU DOZU VAKCINE PRIMIO I PREDSJEDNIK SO NIKŠIĆ

10.06.2021
image

U Nikšiću je do sada dato skoro 27 hiljada prvih doza vakcine protiv koronavirusa.

Epidemiolog u nikšićkom Domu zdravlja, dr Redžeb Zejnelagić, kazao je da dnevnom nivou vakcinišu i revakcinišu oko 150 lica sa AstraZeneka i Sinofarm vakcinama, dok sa Fajzer vakcinom na dnevnom nivou vakcinišu 120 lica i još 120 je revakcina.

,,Spisak zainteresovanih za Fajzer vakcinu je izuzetno dug. Građani su se za tu vakcinu opredijelili zbog putovanja i hroničnih bolesti. Poručujem građanima da je svaka vakcina izuzetno dobra i da mogu da prime bilo koju. Preporuka je da se osobe koje su preležale kovid infekciju vakcinišu tri mjeseca nakon preležane infekcije, a da se ranije mogu vakcinisati samo izuzeci – građani kojima je neophodno zbog putovanja ili operacije. Nikako se ne smiju vakcinisati nakon mjesec dana u odnosu kada su bili pozitivni“, kazao je Zejnelagić.

Predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković, danas se vakcinisao i ličnim primjerom dao podršku kampanji vakcinacije protiv Covida 19. Apelovao je na sugrađane da ne budu skeptični i da vakcinacijom svi zajedno doprinesemo suzbijanju virusa.

„Kako bismo što prije izašli iz krize u kojoj se nalazimo, kako bismo imali uspješnu turističku sezonu, a sve najave to govore, i kako bismo sačuvali svoje zdravlje i zdravlje članova porodice i najbližeg okruženja, apelujem da se svi ljudi, a posebno mladi, odluče na taj korak i pokažu odgovornost i da prime vakcinu. Čuvajmo sebe, čuvajmo svoje članove porodice, svoje prijatelje i našu zemlju“, poručio je Vuković.