Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

SIMOVIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA OPŠTINE NIKŠIĆ

20.11.2020
image

Milutin Simović novi je predsjednik Opštine Nikšić, odlučeno je na sjednici lokalnog parlamenta jednoglasnom odlukom 23 odbornika. Predlog Simovića za prvog čovjeka Opštine potpisala su 24 odbornika DPS-a i 15 odbornika SD-a.

Nakon izbora za predsjednika Opštine, Simović je istakao da je ponosan što pripada generaciji Nikšićana koja nikada nije zaboravila svoj rodni grad.

„Svim onim što je poslednjih decenija krenulo iz Nikšića i onim što je za Crnu Goru uradio naš Nikšićanin i drugi Nikšićani, Nikšić je bio uzdanica građanske, evropske, sekularne i antifašističke Crne Gore“, kazao je Simović.

Crnoj Gori su neophodni dalji iskoraci na evropskom putu poručio je Simović, što je, kako je dodao, suštinski interes i potreba naših građana.

Novi predsjednik Opštine kazao je da će briga o sugrađanima biti prioritet, da su svi građani jednako važni i zaslužuju jednaku brigu.

„Bićemo otvoreni da saslušamo i kiritike kako bi radili na sopstvenom poboljšanju i poboljšanju ukupnog ambijenta. Posebna pažnja biće posvećena mladima“, naveo je između ostalog Simović.

Simović se osvrnuo i na krizu izazvanu virusom Covid19 napominjući da će Opština biti pouzdan i odgovoran partner u narednom periodu.

„Sagledaćemo katastar opštinskog zemljišta i pripremiti plan njegove valorizacije uključujući i formiranje biznis zone koja će biti atraktivna i za domaće i za strane investicije“.

Gradska uprava na čelu sa Veselinom Grbovićem u dva mandata značajno je infrastrukturno unaprijedila naš grad, kazao je Simović, dodajući da su lokalne javne finansije stabilizovane što daje optimizam i snagu u suočavanja sa aktuelnim izazovima.

„Imamo snage za nove iskorake i nove pobjede - i privredne i zdravstvene, i obrazovne, i kulturne i sportske, a posebno za one najznačajnije – ljudske, koje suštinski čine život. Svi mi to dugujemo našem Nikšiću. U to ime, pozivam vas da već danas započnemo obiman i odgovoran posao koji je pred svima nama“, zaključio je predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović.