Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

U AKCIJI POLICIJE UHAPŠENO PET OSOBA IZ NIKŠIĆA

25.08.2019
image

Pet osoba uhapšeno je sinoć u Nikšiću po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije koja se bavila međunarodnim švercom narkotika.

Prema saznanima Pobjede, uhapšeni su Nikšićani R.M., R.V., A.Đ., P.M. i M.K..

Hapšenjem ove petorke nije završena akcija. Tim istražitelja koji je pomno radio na ovom slučaju ima saznanja o učešću još nekih osoba u švercu droge međunarodnog karaktera, pa će nastaviti da prikupljaju dokaze protiv osoba za koje sumnjaju da su bili dio te mreže. Narednih dana očekuje se proširivanje spiska osumnjičenih.

Pobjeda piše da inspektori imaju informaciju da su u šverc narkotika uključene i osobe van Crne Gore, ali one za sada nijesu uhapšene. Kako nam je nezvanično saopšteno, osumnjičeni kojima su sinoć u "tihoj“ akciji policije i tužilaštva stavljene lisice su poznati istražiteljima i bliski su kavačkom klanu.

Kako piše Pobjeda, istražitelji su utvrdili kako je funkcionisala ova kriminalna grupa, ali nam nije saopšteno ko je na čelu organizacije. Izvori bliski istrazi navode da su svi osumnjičeni poznati po distribuciji narkotika i da su sada prikupljeni dokazi protiv njih. Nezvanično je saopšteno da su svi osumnjičeni, kako istraga ukazuje, imali određene uloge i zadatke u nabavci i prodaji droge.

Nije poznato da li je i kolika količina droge pronađena tokom sinoćnje akcije. Osumnjičenima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojne droge.