Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

U NIKŠIĆU 72 SLUČAJA KORONAVIRUSA, HOSPITALIZOVANO 26 PACIJENATA

15.07.2020
image

Na danas održanoj sjednici Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti, analizirana je trenutna epidemiološka situacija u našem gradu.

Konstatovano je da je epidemiološka situacija u Nikšiću složena, jer je posljednjih dana zabilježen porast novih slučajeva obolijevanja od koronavirusa. Do danas u Nikšiću 72 lica su pozitivna na pomenuti virus.

U Opštoj bolnici Nikšić, koja je u potpunosti opremljena da adekvatno pruži njegu i liječenje oboljelim, smješteno je 26 pacijenata od kojih su 3 u životnoj opasnosti. Veći broj pacijenata je iz drugih opština sa sjevera Crne Gore. Na internom odjeljenju rade po 2 tima doktora i medicinskih sestara, kako bi se pružila što bolja medicinska njega.

U Bolnici Brezovik, nalazi se 12 pacijenata, svi su stabilnog stanja i nalaze se u izolovanim sobama u izolovanom objektu. Većina pacijenata je sa lakšom kliničkom slikom.Odjeljenje onkologije funkcioniše normalno i svim pacijentima se pruža neophodna terapija.

Centar bezbjednosti pokriva sve ulaske u grad i vrši rigoroznu kontrolu, kako bi se poštovale mjere izrečene od strane Nacionalnog koordinacionog tijela. Pripadnici granične policije kontrolišu protok roba i ljudi na graničnim prelazima. U proteklih nedjelju dana sanitarni inspektori izdali su 154 rješenja za zdravstveni nadzor, 42 za samoizolaciju i 2 za karantin.

Komunalna policija sprovodi nadzor nad poštovanjem mjera donijetih od strane NKT-a , među kojima je i zabrana javnog okupljanja.

Iz Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti apelovali su na građane da u potpunosti poštuju sve mjere NKT, prije svega socijalnu distancu, nošenje maski, kao i organizovanje rada od kuće za sve zaposlene za koje je to moguće.