Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA NAPAD NA ŠTURANOVIĆA: OTEO CRNOGORSKU ZASTAVU, ZATIM JE ZAPALIO

13.07.2020
image

Nikšićka policija uhapsila je R.V. (20), osmnjičenog za napad na Vladana Šturanovića.

"Nikšićka policija je postupila po prijavi da se u ulici Vuka Karadžića u tom gradu narušava javni red i mir. Na licu mjesta zatečeni su V.Š. (23) koji je imao vidne povrede i O.P. (20) iz Nikšića.

Prikupljena su obavještenja na zapisnik od ova dva lica te je sprovedena kriminalistička obrada koja je ukazala na sumnju da je došlo do fizičkog obračuna između V.Š. i O.P. sa jedne i osam nepoznatih lica sa druge strane", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je navedeno, takođe je utvrđeno da su ove osobe iz vozila u vlasništvu V.Š. otuđili zastavu Crne Gore, određena pirotehnička sredstva i određenu količinu novca, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta.

"Sumnja se da je R.V. (20) sa još sedam lica - N.P., P.D., P.B., M.Š., M.S., S.L. i V.D. fizički napao V.Š. i O.P. te i da je nakon što su iz vozila V.Š. otuđili navedene predmete, R.V. zapalio zastavu Crne Gore u blizini mjesta Rubeža u Nikšiću.

Obaviješten je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama R.V. stiču elementi krivičnog djela nasilničko ponašanje, te da se osumnjičeni liši slobode i privede na dalju nadležnost.

U odnosu na paljenje državne zastave Crne Gore nadležni tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji djela nakon uvida u spise predmeta.

Nikšićka policija nastavlja da preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem utvrđivanja odgovornosti drugih lica koja su učestvovala u ovom događaju", piše u saopštenju.