Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

VATROGASCI OBUSTAVILI ŠTRAJK GLAĐU

08.04.2021
image

Šest nikšićkih vatrogasaca koji su bili u štrajku glađu nakon što su saznali da im je prestao radni angažman danas su obustavili štrajk.

"Jutros smo po dogovoru došli na razgovor u Opštinu sa nadležnim ljudima i rečeno nam je da se na našem problemu radi, kako bi se stekli uslovi za zapošljavanje a sve po javnom konkursu, zakonito, fer i javno, kako i smo i od starta tražili. Opština je obezbijedila sredstva po budžetu i Služba Zaštite ima upražnjena radna mjesta. Jedini uslov je saglasnost a danas je Načelink službe i zaštite poslao urgenciju Ministarstvu finansija da nam se odgovori na zahtjev koji je poslat još 23. marta i nadamo se da ćemo ubrzo dobiti odgovor", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, oni će prekinuti štrajk ali da će, ukoliko do sljedećeg petka ne dobiju odgovor Ministarstva finansija, radikalizovati štrajk.

"Za sad ćemo prekinuti štrajk glađu te apelujemo još jednom na ministarstvo da nam odgovori do sledećeg petka ili ćemo u protivnom radikalizovati štrajk", dodaje se u saopštenju.

Oni su zahvalili svim ljudima i kolegama koji su im pružili podršku.

"Zahvaljujemo institucijama - imajući razumijevanje zbog trenutne situacije ali ih molimo da i oni imaju razumijevanja za nas, jer se ipak bavimo humanim poslom u dobrobit svih naših sugrađana", zaključuje se u saopštenju.