Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

VUKOTIĆ: VLADA RADI U INTERESU GRAĐANA, GROZDANIĆ: IZBORI RJEŠENJE ZA IZLAZAK IZ POLITIČKE KRIZE

25.11.2021
image

Predstavnici Pokreta Ne damo Nikšić, Nikola Vukotić i Evropskog tima za Nikšić, Nemanja Grrozdanić imaju različite stavove kada je u pitanju društveno - politička situacija , kako u našem gradu, tako i u Crnoj Gori.

Aktuelna Vlada je, "trnu oku" i vladajućoj većini i opoziciji zbog nastojanja da bude u službi građana.

 "Postoji jedinstven stav i opozicije i pozicije, da se sruši Vlada, zato što je ona prva krenula da rješava probleme građana. Svi u ovoj Vladi vide prijetnju, a narodu je dosta bilo pritisaka, ucjena i zloupotreba", kazao je Vukotić.

Grozdanić, pak, uzročnika krize vidi upravo u funkcionisanju Vlade premijera Krivokapića.

"Situacija je loša, imamo nefunkcionalnu Vladu, koja nema ničiju podršku. Mislim da su vanredni parlamentarni izbori jedino rješenje za izlazak iz političke krize", smatra Grozdanić.

Kada je u pitanju Maršalov plan, u okviru programa "Evropa sad" i tu su viđenja različita.

Vukotić kao glavni pozitivni aspekt najavljenog plana navodi obostrani interes, poslodavca i zaposlenog.

"Sa Maršalovim planom, pokrenuće se točak, kads imate 450 eura, više vas neće zanimati podjele. Izaći će se iz sitnih politikantskih igara, jer će ljudi razmišljati o ljetovanju i zimovanju. Konačno će se živjeti životom dostojnim čovjeka. Crna Gora nema vremena za čekanja, jasan pokazatelj je i trenutna situacija u našem gradu. Kao privrednik sa novim planom povećao bih promet, a imao bih bolje plaćenog , i zadovoljnijeg zaposlenog", kazao je Vukotić.

Grozdanić, s druge strane, tvrdi, da će implementacijom lana biti ugrožena budžetska sredstva opština, a važno je, kako kaže, i mišljenje MMF-a.

"Ne bih se složio sa kolegom. Skeptičan sam povodom plana. Nemamo uvid u sredstva koja će biti neophodna, imamo i upozorenja MMF-a da može doći do povećanja nezaposlenosti. Opštine će ostati bez određenih sredstava u budžetu, ne želimo da se sve uradi brzo i nepromišljeno", poručio je Grozdanić.

 

 

Zvezdan Nenezić