Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

VUKOVIĆ: PRIORITET RAZVOJ GRADA U DEMOKRATSKOJ ATMOSFERI

12.10.2021
image

Nakon šest mjeseci, od kada je promijenjena vlast u Nikšiću, novo rukovodstvo Lokalne uprave nastoji da što odgovornije pristupi rješavanju problema građana, realizaciji raznih projekata. Gostujuću u Jutarnjem programu naše Televizije, predsjednik SO Nikšić – Nemanja Vuković, istakao je da su posvećeni otvorenom i transparentnom radu, a sve u cilju dinamičnijeg razvoja našeg grada.

Jedan od preduslova za napredak i razvoj lokalne zajednice, jeste demokratsko donošenje odluka i konstruktivan dijalog, čiji je zagovornik i predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković. Pored toga, stabilna finansijska situacija u opštinskoj kasi omogućava rukovodstvu Lokalne uprave da redovno servisira sve obaveze, nastavi ralizaciju započetih infrastrukturnih projekata. Dobra komunikacija sa Vladom rezultiraće i sa novim projektima, a Opština Nikšić je kandidovala 13 kapitalnih projekata za narednu godinu. Najveći problem u našem gradu je veliki broj nezaposlenih, pa je pred rukovodstvom veliki izazov na tom polju.

Na narednoj sjednici SO Nikšić, koja je zakazana za 18. oktobar, kako je najvio Vuković, biće predstavljen završni račun budžeta za prvu polovinu tekuće godine, a biće riječi o industrijskoj zoni, gdje postoji mogućnost za privlačenje investitora.