Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

ZAVRŠENI RADOVI NA SPORTSKOM POLIGONU U SELU ZAGRAD

12.07.2020
image

Završeni su radovi na sportskom poligonu kod područnog odjeljenja OŠ ,,Dušan Bojović" u selu Zagrad, saopšteno je iz MZ Župa.

Teren je standardnih dimenzija i na njemu su obilježeni tereni za fudbal, košarku, rukomet i odbojku. Završetkom ovog poligona stekli su se svi uslovi da najmlađi iz sela Zagrad i Oblatno imaju gdje da iskažu svoj talenat i da na kvalitetniji način provode slobodno vrijeme.

,,Zahvaljujemo se svima koji su pomogli da se izgradi ovaj poligon, a najveću zahvalnost dugujemo ministru Milutinu Simoviću i predsjedniku Opštine Nikšić Veselinu Grboviću koji su kroz budžete izdvojili sredstva za izgradnju terena. Takođe se zahvaljujemo i firmi Uniprom metali koja je učestvovala u zemljanim radovima, kao i Miju Đuroviću i njegovim kolegama iz mašinskog prstena koji su takođe dali značajan doprinos u izgradnji terena. Mjesna zajednica je takođe značajno pomogla izgradnju navedeno terena, a zahvaljujemo se i mještanima koji su doprinijeli da se teren završi. Izgradnja terena je koštala oko 30.000 eura", navodi se u saopštenju.

Ovih dana se privode kraju i radovi na multifunkcionalnom terenu u Miolju Polju, kao i radovi na poligonu kod područnog odjeljenja u selu Carine na koji se postavlja tartanska podloga. Završetkom i ovih projekata u MZ Župa će se značajno poboljšati uslovi za bavljenje sportom za oko 1000 djece, a kako ističu iz ove Mjesne zajednice, nadaju se da će i stariji krenuti u aktivnije rekreativno bavljenje sportom.