Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

ASFALTIRAN PRISTUPNI PUT DO EKO PARKA BLACE

11.06.2021
image

Jedno od sve popularnijih izletišta u Nikšiću, Eko park Blace, od sada ima i uređen pristupni put. Kompanija Mehanizacija i programat, kao društveno odgovoran subjekat, prepoznala je značaj ovog mjesta pa je postavljen asfalt u dužini oko 300 metara, koji spaja parking prostor eko parka i magistralni put.

Iz Društva mladih ekologa, pozdravili su ovu aktivnost.

,,Ovo je izletište svih Nikšićana, koje je sve posjećenije. Postavljanjem puta riješili smo veliki problem, a veliku zahvalnost dugujemo Mehanizaciji i programat jer ovo je svijetli primjer društveno korisnog rada", kazao je Miodrag Karadžić, direktor DMEN-a.

Očuvanje i zaštita životne sredine predstavlja veoma važna pitanja u svim zemljama, pa iz DMENA poručuju da je ovo jedan od pokazatelja na koji način svi treba da razmišljamo.

,,Na ovaj način, korak po korak, pokazujemo da smo na pravom putu kada je u pitanju odgovornost prema zajednici", kazao je Karadžić.

Podsjetimo u prethodnom periodu u eko parku Blace postavljen je razni mobilijar, obilježene su pješačke staze, pa ovo mjesto predstavlja idealan kutak za ljubitelje prirode. Iz DMEN-a napominju da će i u narednom periodu raditi na valorizaciji ovog i sličnih mjesta.