Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

ĐUKANOVIĆ ČESTITAO DAN OPŠTINE ULCINJ

image

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Dana opštine Ulcinj, predsjedniku Loru Nrekiću, predsjedniku Skupštine Opštine Iliru Čapuniju, odbornicima i svim građanima Ulcinja.

„Ulcinj sa svojim ljudskim i prirodnim potencijalima, i svojim multietničkim skladom kao istorijskom odrednicom državnog bića Crne Gore, predstavlja važnu kariku u lancu njenog modernog razvoja, jedan od dragulja njene ukupne turističke ponude po kojoj je prepoznatljiva u Evropi i svijetu. Jednako tako građani Ulcinja imaju visoke zasluge u procesu obnove države i ponovnog sticanja međunarodne nezavisnosti, učlanjenja u NATO i približavanja članstvu u Evropskoj uniji, kao i jačanja politike dobrosusjedstva i regionalne saradnje".

I u vanrednim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa građani i rukovodstvo Ulcinja su, kako je navedeno u saopštenu, kao i mnogo puta do sada položili ispit solidarnosti, sloge i zajedništva, što je najbolja garancija sigurne budućnosti za našu zemlju i njene ljude.

"Ostaje nam da zajedno sagledamo kako se sa državnog nivoa može dodatno pomoći da se što bezbolnije saniraju posljedice ovog globalnog izazova u svim sredinama. Najsigurniji put daljeg napretka je valorizacija neiscrpnih resursa vaše opštine u skladu sa principima održivog razvoja i nastavak kvalitetne saradnje lokalne uprave s Vladom i državnim organima.“