Politika

Vijesti iz politike

 LP: PODRŠKA ZAHTJEVIMA PROSVJETARA

LP: PODRŠKA ZAHTJEVIMA PROSVJETARA

05.08.2022 / 18:05

Liberalna partija pruža punu podršku zahtjevima prosvetara koji štrajkuju ispred zgrade Opštine u Budvi, saopštili su oni. Zahtjevi prosvjetara potpuno su opravdani i nedopustivo je da nijesu dobili nikakav odgovor, ocijenjeno je iz Liberalne, uz poruku da su spremni da pokrenu pitanje njihovog položaja i u Skupštini Crne Gore.

"Pozivamo zato Vladu Crne Gore da se pozabavi ovih problemom i odgovori na zahtjeve prosvetara a ne da ih ignoriše. Jedno od najvažnijih egzistencionalnih pitanja svakako je rješavanje stambenog pitanja, a ovi ljudi čekaju preko dvije decenije na ono što im pripada. Posebno treba biti senzibilan kada je u pitanju veoma važna kategorija našeg društva, prosvjetari, koji požrtvovano edukuju, obrazuju i usmjeravaju nove generacije i budućnost ovoga društva", navodi se u saopštenju.

Kako poručuju, Crna Gora ne smije sebi dopustiti da najvažniji segmenti njenog društva ključni za njenu budućnost budu zapostavljeni na ovakav način, šaljući poruku nepouzdanosti i nerazumijevanja budućim generacijama koje treba da vode crnogorsko školstvo.

Podijelite na: