Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

AMBASADOR SLOVENIJE BORAVIO U POSJETI OPŠTINI NIKŠIĆ

image

U radnoj posjeti Opštini Nikšić danas je boravio ambasador Republike Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker. Bila je to prilika da sa predsjednicima Opštine i Skupštine opštine Veselinom Grbovićem i Radivojem Nikčevićem razgovara o mogućim vidovima saradnje između gradova iz Slovenije i Nikšića. 

Prva zvanična posjeta Opštini Nikšić novoimenovanog ambasadora Slovenije u Crnoj Gori Gregora Preskera bila je prilika da se upozna sa privrednim ambijentom grada pod Trebjesom i mogućnostima potencijalne saradnje. Predsjednik Opštine Veselin Grbović istakao je dobre odnose dvije države koji bi mogli da se prodube konkretnim projektima između Nikšića i određenih gradova u Sloveniji. Prvi čovjek grada i predsjednik Skupštine opštine Radivoje Nikčević upoznali su sagovornika sa ekonomskom slikom grada i potencijalnim mogućnostima investiranja. 

Ambasador Presker istakao je zadovoljstvo zbog današnje posjete napominjući da ga raduje mogućnost saradnje u brojnim oblastima. Kako je kazao već su jasne ideje o potencijalnim projektima koji bi se mogli razviti u Nikšiću. Slovenija ima dosta iskustva i kada su u pitanju evropske integracije i standardi poslovanja u EU, pa bi to iskustvo, kako dodaje Presker, bilo od velikog značaja za Nikšić.

Na sastanku je istaknuto da Slovenija može biti dobar partner i u brojnim razvojnim projektima, pa nije isključena ni ta mogućnost saradnje u narednom periodu.