Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

DIK: ĐUKANOVIĆ ĆE ODREDITI NOVI DATUM IZBORA U TIVTU

image

Državna izborna komisija donijela Odluku o prekidu svih izbornih radnji sprovođenih za izbore u Tivtu, koji su bili raspisani za 5. april, pa odgođeni zbog Vladinih mjera za sprečavanje širenja korona virusa.

“Prekidaju se sve radnje u sprovođenju izbora za izbor odbornika u Skupštini opštine Tivat, počev od donošenja ove odluke. Prestaju da teku svi rokovi za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora, utvrđeni Zakonom o izboru odbornika i poslanika i podzakonskim aktima. Novi rokovi za izborne radnje u postupku sprovođenja izbora za odbornike u Skupštinu opštine Tivat biće određeni nakon utvrđivanja novog datuma održavanja izbora od predsjednika Crne Gore”, navodi se u Odluci.

Kako se navodi u Odluci, sve do sada preduzete izborne radnje u postupku sprovođenja izbora, ostaju na pravnoj snazi.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odložio je izbore u Tivtu, kako se navodi, cijeneći epidemiološku situaciju u Crnoj Gori i imajući u vidu Naredbu za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, koje je u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, donijelo Ministarstvo zdravlja na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Podsjećamo, izbori za odbornike u Skupštini opštine Tivat održaće se u roku od 90 dana od prestanka naredbi nadležnih organa, kojima su uvedene mjere za sprečavanje unošenja u Crnu Goru, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, saopšteno je ranije iz kabineta Đukanovića.