Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

MARKOVIĆ: DRAGOCJENE PREPORUKE POLITIČKIH ČINILACA

image

Nastavljeni su razgovori premijera Duška Markovića u okviru inicijative Savez za Evropu. Premijer je danas razgovarao sa predstavnicima Građanskog pokreta URA i poslanikom Aleksandrom Damjanovićem.

"Ocjene i preporuke političkih činilaca dragocjene su za dalji društveni napredak Crne Gore", saopšteno je na Tviter nalogu Vlade.

Kako je nakon sastanka saopšteno iz Markovićevog kabineta, premijer i predstavnici GP URA na čelu sa predsjednikom Dritanom Abazovićem saglasili su se da je u cilju daljeg napretka naše zemlje presudna saradnja svih građanski orijentisanih političkih snaga na savladavanju izazova sa kojima se Crna Gora suočava.

Sagovornici su se, tokom razgovora vođenog u okviru premijerove inicijative Savez za Evropu, saglasili i u tome da je naša zemlja uspješno izašla iz borbe protiv koronavirusa.

Premijer Duško Marković upoznao je sagovornike sa opredjeljenjem da se u izborni proces uđe nakon društvenog dijaloga, i mogućeg konsenzusa, kojem Vlada teži.

„Crna Gora kao malo društvo mora u ovom trenutku da okupi sve koji mogu doprinijeti našim ciljevima. U onome što vi radite vidim potencijal za to“, rekao je premijer.

Predstavnici GP URA su saopštili da su spremni da predlože i pojedina kadrovska rješenja koja se tiču crnogorskih institucija i da će se o rezultatima inicijative Savez za Evropu odrediti nakon predloga koji stignu iz Vlade.

Sastanku su prisustvovali sa strane Vlade potpredsjednik i ministar pravde Zoran Pažin i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević, a sa strane Građanskog pokreta URA izvršni direktor Zoran Mikići članovi Predsjedništva Filip Adžić, Suada Zoronjić i Miodrag Caro Pavličić.

Premijer je danas razgovarao i sa poslanikom Aleksandrom Damjanovićem.

"Dijalog o važnim društvenim pitanjima sa nosiocima zakonodavnih funkcija poželjan je model za unapređenje politika i rješenja koje predlaže Vlada", poručio je Marković.

Marković i Damjanović razgovarali su o ključnim društvenim pitanjima Crne Gore u susret parlamentarnim izborima.

Kako je saopšteno iz Markovićevog kabineta, premijer je na sastanku iskazao čvrsto opredjeljenje da u okviru Inicijative pokuša da obezbijedi najviši stepen saglasnosti u vezi sa strateškim temama razvoja i daljeg procesa evropske integracije Crne Gore.

„Vjerujem da sve proevropske snage mogu pronaći rezervne atome snage za dinamiziranje našeg evropskog puta“, kazao je predsjednik Vlade.

U okviru Saveza za Evropu, kazao je premijer, vođen je od 19. februara otvoren i konstruktivan dijalog koji će u najkraćem periodu biti predočen u radni dokument.

Sastanku su prisustvovali sa strane Vlade potpredsjednik i ministar pravde Zoran Pažin i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević, a uz poslanika Aleksandra Damjanovića i Ana Nikolić.