Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

MILOŠEVIĆ: NIJE DONIJETA KONAČNA ODLUKA O OTVARANJU GRANICA

image

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević rekao je danas da Vlada Crne Gore još nije donijela nikakvu konačnu odluku o otvaranju granica, prenio je portal Mondo.

"Kao što ste čuli iz izjave premijera Crne Gore Duška Markovića, Nacionalno koordinaciono tijelo treba da donese odluku koja će se primjenjivati od 1. juna, a u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje", naveo je Milošević u pisanom odgovoru za Mondo.

Dodao je da je predsjednik Vlade Crne Gore, na osnovu stava Instituta za javno zdravlje, saopštio da se očekuje otvaranje granica sa zemljama koje u ovom trenutku ispunjavaju određene epidemiološke kriterijume, kao i da je "jasno naglasio da će se naredba odnositi i na druge zemlje koje do njenog stupanja na snagu budu ispunile te uslove".

"Premijer je istakao, da globalna kretanja ukazuju i na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla da otvori granicu", naveo je Milošević.

Istakao je da čvrsto vjeruje da će se "vrlo brzo uspostaviti kvalitetna komunikacija između Crne Gore i Srbije u pogledu slobodnog kretanja ljudi, poštujući sve ono što su do sada, na kvalitetan način, preduzele i uradile obje države radi zaštite zdravlja svojih građana".