Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

PREDUZETI AKTIVNOSTI ZA UBLAŽAVANJE DRUŠTVENIH I EKONOMSKIH POSLJEDICA EPIDEMIJE

image

Nadležne državne institucije već sada treba da preduzmu aktivnosti kako bi se ublažile društvene i ekonomske posljedice epidemije koronavirusa i Crna Gora pripremila za dalji razvoj događaja, ocijenjeno je danas na kolegijumu predsjednika Skupštine.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine Ivana Brajovića, s obzirom na to da su posljednji podaci Instituta za javno zdravlje o broju inficiranih koronavirusom upozoravajući i pokazuju tend rasta, konstatovana je neophodnost dosljednog poštovanja preporuka, uz važnost doprinosa svih segmenata društva.


“Članovi Kolegijuma predsjednika zaključili su da rad Skupštine i radnih tijela u kriznoj situaciji pojave koronavirusa mora biti organizovan na način da omogućava obavljanje zakonodavne, kontrolne i nadzorne funkcije, uz poštovanje propisanih mjera zdravstvene zaštite. S tim u vezi, šefovi poslaničkih klubova razmatrali su mogućnost procesa odvijanja sjednica radnih tijela i plenuma putem video-konferencijskog sistema”, navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je i da se prva sljedeća sjednica Kolegijuma predsjednika organizuje uz prisustvo resornog ministra, predstavnika Privredne komore, Investiciono-razvojnog fonda, Centralne banke Crne Gore i Unije poslodavaca.