Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

STABILIZOVATI TRŽIŠTE OBAVEZNICA

16.04.2021
image

Neozbiljan pristup ozbiljnim državnim poslovima koje demonstrira potpredsjednik Vlade Dritan Abazović izazvao je najveći pad vrijednosti državnih obveznica u istoriji, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista.

"Abazović je ne tako davno, u svojstvu poslanika, pomiješao Tajland i Tajvan i kačio crnogorsku državnu zastavu u državi koju Crna Gora i još oko 150 država svijeta ne priznaju. Sada, čvrsto vjerujući da je ne samo ekspert za bezbjednost, nego i za ekonomiju, pokušao je da pred evropskim poslanicima briljira na polju investicija", kažu iz DPS-a.

Posljedice takvog neodgovornog ponašanja su, navode oni, "ogromna šteta državi Crnoj Gori i njenoj ekonomiji".

"Njegov populistički pristup politici, neozbiljan nastup i neodgovorne izjave u vezi sa kineskim dugom, proizvele su dramatične posljedice. Podsjećamo Vladu i njene ministre da su se na početku mandata zadužili skoro milijardu eura, zato što im je prethodna Vlada ostavila stabilnu finansijsku situaciju. Zato tražimo od Vlade hitnu reakciju, i stabilizovanje prilika na tržištu obveznica, kako bi se zaustavio sunovrat njihove vrijednosti i makar malo umanjila šteta koju je Abazović proizveo", saopštio je DPS.