Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

UK NASTAVLJA PODRŠKU REFORMAMA U CRNOJ GORI

image

Podrška Ujedinjenog Kraljevstva reformskim procesima u Crnoj Gori, potvrđena je i povećanjem njihovih fondova za podršku projektima u ključnim oblastima, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović koji je primio danas zamjenika direktora Direktorata za Zapadni Balkan u Forin Ofisu Ujedinjenog Kraljevstva, Lensa Doma.

Brajović je naglasio da će Crna Gora uvijek cijeniti objektivne izvještaje, doprinos i podršku njenom integracionom putu koju su davali tadašnji izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Čarls Tanok i kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Dejvid Martin.

Dom je odnose dvije države ocijenio odličnim, uz isticanje da Ujedinjeno Kraljevstvo jako poštuje doprinos Crne Gore NATO-u, i podršci članstvu Republike Sjeverne Makedonije Alijansi.

Zahvalio je na odličnoj saradnji Skupštine Crne Gore sa Ambasadom Ujedinjenog Kraljevstva u Podgorici i Vestminsterskom fondacijom, sa kojima se sprovode interesantni zajednički projekti.

Uz naglasak na značaju rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Dom je ohrabrio pokušaje da se dođe do zajedničkih rješenja na osnovu preporuka ODIHR-a.