Društvo

Vijesti produkcija

NOVE SERIJE NA TVNK: VANGA I SAMRA

NOVE SERIJE NA TVNK: VANGA I SAMRA

04.04.2022 / 12:25

Od danas na našoj televiziji možete pratiti dvije nove serije "Samra" i Vanga".

VANGA:

Serija od 12 epiozda prati priču o slavnoj bugarskoj proročici Vangeliji Guščovoj, legendarnoj vidovitoj Vangi, koja je svojim čudesnim moćima predskazivanja ljudskih sudbina decenijama oduševljavala svijet.

Rusija 1996. Delegacija sponzorisana od strane Vlade, uputila se u Bugarsku, kako bi upoznali proročicu i savremeno čudo - Vangu. Delegaciji se pridružuje i TV ekipa u nadi da će intervjuisati ovu izvanrednu ženu. Među grupom, Vanga izdvaja pripravnicu Alisu, koja će biti jedini svedok Vangine emotivne ispovijesti. Kako se njena priča polako razvija, otkrivamo pojedinosti o ljubavi koju je izgubila u ratu, brojnim poteškoćama tokom posleratnog razdoblja, ali i tajne iz Vangine zagonetne prošlosti. Događaji iz njene priče se prepliću s bitnim istorijskim trenucima i figurama poput: Hitlera, Staljina, Jurija Gagarina... Vangina priča se razvija u mrežu međusobno povezanih događaja koji su se dešavali u prošlosti, sadašnjosti, ali se nastavljaju i u neposrednoj budućnosti koja je otvorena za one koji žele da je vide....

Uloge: Karina Razumovskaja, Velizar Binev, Natalija Nikolajeva, Irina Rahmanova, Elena Jakovljeva
Režija: Sergej Berčukov

SAMRA:

Zahvaljujći seriji ,,Samra" koju od danas možete pratiti na televiziji Nikšić upoznaćete kulturu i običaje predivnog Libana. Most između evropskog i arapskog svijeta otkriće vam se kroz predivnu ljubavnu priču. Ova serija će vam otkriti i bijedu i raskoš ove zemlje, i sreću i tugu, približiće vam život bogataša i siromašnih nomada.

Termini:
17:05 - serija "Samra"
22:30 - serija "Vanga"

 
Podijelite na: