Sport

Vijesti iz sporta

SRAMOTA - PEKOVIĆ I GARDAŠEVIĆ O SVOM TROŠKU NA EVROPSKOM PRVENSTVU

SRAMOTA - PEKOVIĆ I GARDAŠEVIĆ O SVOM TROŠKU NA EVROPSKOM PRVENSTVU

27.04.2022 / 13:32

Evropsko prvenstvo održava se u Sofiji narednog vikenda.

 

Izgledalo je da su stvari u crnogorskom džudo sportu riješene izborom predsjednika - Jovica Rečević izabran je na čelo saveza velikom većinom klubova. Međutim, još uvijek ima nekih problema koji opterećuju ovaj trofejni sport. Naime, dvoje vrhunskih sportista, reprezentativaca Crne Gore i članovi nikšićkog Akademika na Evropsko prvenstvo putuju maltene o svom trošku:

"Pripreme za ovo prvenstvo traju više od pola godine. Sam odlazak je bio izuzetno težak i zahtjevan iz razloga što sam morao sam da se snađem za finansije - uz pomoć prijatelja koji su mi po ko zna koji put izašli u susret.

Iskreno se nadam da se ove stvari više neće ponavljati, i ovim putem apelujem na novo rukovodstvo saveza da ne dozvole više da takmičari budu prepušteni sami sebi" kaže Nikola Gsrdašević koji će se takmičiti u kategoriji 81 kg.

U istoj situaciji je i naša olimpijka Jovana Peković:

"Pripreme za predstojeće prventsvo Evrope odradila sam u svom matičnom džudo klubu “Akademik”, uz pomoć trenera Dragana Šćepanovića. Kao i uvijek moja očekivanja na ovom takmičenju su velika, jer sam dala svoj maksimum u samoj pripremi pored svih problema koji prate naš sport. Iskreno se nadam da će se situacija u našem sportu popraviti, jer sve što mi želimo jeste da se borimo i da pokažemo svoj potencijal. Neko sam ko je godinama predstavljao našu zemlju na najbolji mogući način na velikoj svjetskoj sceni. Trenutno se situacija u kojoj se nalazi naš sport najviše odražava na nas sportiste jer nemamo adekvatne uslove i mogućnosti da nastupamo na medjunarodnim takmičenjima. Ja bih ovim putem željela da se zahvalim Elektroprivredi Crne Gore koja mi je omogućila učešće na ovom takmičenju. Bez njihove pomoći postojala je šansa da propustim ovo jako važno takmičenje. Trudiću se da opravdam njihovo povjerenje i podršku na najbolji mogući način" kaže Pekovićeva koja nastupa u kategoriji do 78kg.

I pored teških finansijskih uslova naši džudisti su jedinstveni u ocjeni - Gardašević poručuje:

"Zvanično mjerenje je u petak veče, a borbe me očekuju u subotu. Zahvaljujem se matičnom klubu “Akademik”, Opštini Nikšić i Sekretarijatu za sport i mlade, a najveću zahvalnost dugujem kompaniji “BEMAX”, bez čije podrške bih sigurno odavno prestao profesionalno da se bavim ovim plemenitim sportom. Potrudiću se da našu zemlju predstavim na što bolji način i da ćemo svi zajedno imati čemu da se radujemo." zaključio je Gardašević.

 

Podijelite na: