Sport

Vijesti iz sporta

BOKSERSKA PENZIJA ZA ŠAMPIONA LJUDSKOSTI

BOKSERSKA PENZIJA ZA ŠAMPIONA LJUDSKOSTI

12.05.2022 / 22:24

Ratko Drašković je sa Darkom Miličićem odradio poslednju rundu u bokserskom ringu.

Poslije 41 godine aktivnog bavljenja boksom, 50 profesionalnih mečeva od kojih je dobio 36, Ratko Drašković je završio karijeru u ringu. Poslednji meč trajao je jednu rundu i bio je u duhu njegovog načina života, human - sa Darkom Miličićem, nekadašnjim košarkašom, drugim pikom na draftu NBA lige (2003), odradio je poslednju rundu. Više nego dovoljno da razgali srca ljubitelja plemenite vještine u Sportskom centru u Nikšiću, simbolično, na dan Svetog Vasilija, slave grada pod Trebjesom. 

Meč je imao humanitarni karakter - sav prihod namijenjen je porodicii Nebrigić, čija je kuća nedavno izgorjela.

"Zahvalan sam svim svojim prijateljima, braći i sestrama,svima koji su mi i finansijski pomogli tokom karijere. Mislim da sam se odužio činom donacije bubrega mojoj sestri Radmili i ovom humanitarnom večeri. Još jednom hvala svima" kazao je nakon meča Drašković.

Prije meča zlatnu rukovicu šampionu ljudskosti uručio je legendarni bokser Mirko Puzović a inicijator akcije bio je predsjednik Opštine Nikšić:

"Zaslužio je Ratko da se na ovaj dan oprosti od ringa. Kada si otišao na operaciju rekao sam i večeras ponavljam da si ti prvi čovjek Nikšića. Hvala ti za sve, dragi Ratko" kazao je Marko Kovačević.

Ratku Draškoviću zahvalila se i Radmila Raičević kojoj je čuveni bokser donirao bubreg u decembru:

"Od srca ti uručujem ikonu Svetog Vasilija, neka čuva tebe i tvoju porodicu. Zauvijek sam zahvalna šampionu ljudskosti" kazala je Raičević.

Uvertira poslednjem Draškovićevom meču bile su borbe reprezentativaca Crne Gore i Srbije u kojima su više uspjeha imali izabranici Nikole Ružića (4:3) a postignuti su sledeći rezultati: 

- 57 kg: Remzo Ilković (CG) - Lazar Pantić (Srb) 3:0

- 61 kg: Edin Alković (CG) - Veljko Gligorić (Srb) 3:0

- 71 kg: Stefan Savković (CG) - Nikola Lazarević (Srb) (prekid u drugoj rundi)

- 80 kg: Petar Marčić (CG) - Dejan Dašić (Srb) 3:0

- 86 kg: Petar Liješević (CG) - Aleksa Marković (Srb) 1:2

- 86 kg: Milorad Purić (CG) - Slobodan Jovanović (Srb) 1:2

+ 92 kg: Dimitrije Milić (CG) - Tadija Nikolovski (Srb) (prekid u prvoj rundi)

 

Podijelite na: