Sport

Vijesti iz sporta

ZMAJEVI BEZ KALKULACIJA - TRAŽE POBJEDU NAD CRNOM GOROM

ZMAJEVI BEZ KALKULACIJA - TRAŽE POBJEDU NAD CRNOM GOROM

22.09.2022 / 17:38

Meč petog kola B3 Lige Nacija igra se u petak veče i počinje u 20:45 sati.

 

Iskustvo je na strani Bosne i Hercegovine, ovakvih mečeva je bilo mnogo, igrali su A Ligu Nacija, učestvovali na Svjetskom prvenstvu 2014, dva puta u baražima sa Portugalom.

Duel sa Crnom Gorom donosi mnogo toga - sa pobjedom, Zmajevi su skoro sigurno obezbijedili prvo mjesto u grupi. No, posao je otežan zbog odsustva nekih igrača:

" Siguran sam da su svi spremni, momci su raspoloženi, jedva čekamo utakmicu koju moramo da pobijedimo" kaže selektor Ivajlo Petev.

" Crna Gora je vrlo jaka reprezentacija, imaju opasne bočne igrače i napadača Mugošu, biće teško" dodaje Petev.

" Ne bi valjalo da nismo svi svjesni koliko je ulog u ovom meču. Znamo šta nas čeka, naš je teren, tu su naši navijači, sve je to odlična uvertira" dodaje Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Atmosfera oko reprezentacije je poslije duže vremena, veoma dobra:

" Konačno vidim pravu energiju, vidim i dosta medija, stadion je rasprodat, sve nas to veoma motiviše. To je jako važno pred ovaj duel" dodaje Džeko. O svojoj formi u odnosu na meč u Podgorici napadač Intera dodaje:

" U boljoj sam formi, to je normalno. Prvi meč je bio težak, mislim da će sada biti lakše ali ne mnogo" kazao je Džeko.

Italijanski mediji javljaju da je Rade Krunić ovih dana trenirao u Milanovom kampu i to punim intenzitetom. Petev ipak nije želio da se osvrće na tu priču:

" Rekao sam i ponavljam - u subotu me obavijestio da je povrijeđen i ja nemam šta dodati" zaključio je Ivajlo Petev.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine biće oslabljena u duelu sa Crnom Gorom - osim Krunića neće nastupiti Ahmedhodžić, Gazibegović i Menalo koji je u junskom duelu u Podgorici bio strijelac.

Podijelite na: