Sport

Vijesti iz sporta

SOKOLI CIJENE BOSNU I HERCEGOVINU ALI ZNAJU SVOJ CILJ

SOKOLI CIJENE BOSNU I HERCEGOVINU ALI ZNAJU SVOJ CILJ

22.09.2022 / 18:42

Selektor Miodrag Radulović i kapiten Stevan Jovetić obratili su se medijima na pres konferenciji pred poslednji trening u Zenici.

 

Sa jasnim ciljem, ne i obavezom, Hrabri sokoli stigli su u Zenicu. Duel sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine može da donese mnogo toga - u slučaju pobjede Crna Gora bi, u Podgorici protiv Finske, sama odredila sudbinu ovog ciklusa u B3 Ligi Nacija. Možemo u evropsku fudbalsku elitu, još važnije u baraž za Evropsko prvenstvo.

Bez Stefana Savića i Nikole Krstovića, sa Stevanom Jovetićem i Stefanom Mugošom koji su rekonvalescenti, selektor Miodrag Radulović ipak najavljuje napadački ritam:

" Ovo je derbi naše grupe, to je utakmica ekipa koje su najviše pokazale do sada. Zaslužili smo ovu šansu po svemu i pokušaćemo to da iskoristimo. Bosnu i Hercegovinu cijenim ali vjerujem u moj tim. Svi dobro znamo šta nam donosi ovaj meč, nama od tri mogućnosti dvije odgovaraju, igraćemo napadački, možemo to, nećemo odstupiti od svog cilja" kaže Radulović.

Povrede kod rivala neće poremetiti našu strategiju:

" Dovoljno dobro se poznajemo, Bosna jeste oslabljena ali ima jako širok roster. Ono što je najbitnije jeste da budemo strpljivi. Naravno, treba da imamo i malo sreće. Ovaj meč jeste težak ali mislim da nije odlučujući, imaćemo i mi sa Finskom i Bosna u Rumuniji mnogo problema", dodaje selektor Crne Gore.

Stevan Jovetić nije bio u timu u remiju u Podgorici:

" Meč je bio fer u Podgorici. Ovdje očekujem isto takav duel pa neka bolji pobijedi. Domaćin će sigurno biti rasterećeniji zbog boda prednosti ali to može biti mač sa dvije oštrice", kaže Jovetić i dodaje:

"Mislim da imamo dobar tim, dobrog selektora i vjerujem da se možemo dokopati velikog takmičenja. Vjerujem u ove momke 300%", optimista je kapiten Crne Gore.

Ovo je četvrti međusobni duel reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore - u tri prethodna nije bilo pobjednika.

Meč u Zenici igra se u petak i počinje u 20:45.

 

 

Podijelite na: