Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

CRNA GORA UBJEDLJIVA PROTIV KAZAHSTANA

01.12.2019
image

Crnogorske rukometašice ubjedljivo su i s lakoćom jutros savladale selekciju Kazahstana, u drugoj utakmici C grupe Svjetskog prvenstva u Japanu.

Izabranice Pera Johansona dominantnom igrom u drugom poluvremenu ostvarile su dvocifrenu prednost u odnosu na rivalke iz Kazahstana, da bi krajnji rezultat bio devet razlike (21:30).

Lavice su u posljednjih desetak minuta igre napravile dvije serije od po pet vezanih golova, i tako upisale sigurnu i ubjedljivu pobjedu protiv Kazahstanki.

Ova utakmice se igrala bez Katarine Bulatović, nakon jučerašnje povrede protiv Senegala. Bulatović je povrijedila skočni zglob.

U ovoj utakmici posebno se istakla Jovanka Radičević sa devet postignutih golova. Slijede Majda Mehmedović i Ivana Despotović koje su upisale po četiri gola.

Marta Batinović imala je 11 odbrana.

Crna Gora se sada nalazi na vrhu grupe C sa četiri boda. Mađarska i Španija imaju po dva, s tim da te dvije reprezentacije igraju danas.

"Lavice" su, podsjećamo, juče na startu savladale Senegal 29:25, dok je Kazahstan ubjedljivo poražen od Mađarske 39:15.

"Upisale smo dva boda, a sigurno da igra nije bila na željenom nivou, naročito u odbrani. Promašile smo dosta zicere i greške iz napada su se prenosile i u odbranu. U posljednjih 15-ak minuta odbrana je bila na željenom nivou i tako moramo da odigramo protiv Kazahstana. Senegal nam je pokazao da nema lakih protivnika i da u svakom meču moramo da budemo na maksimalnom niovu", kazala je nakon okršaja sa afirčkom selekcijom lijevi bek Đurđina Jauković.

Prema propozicijama, plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

Olimpijske kvalifikacije izboriće reprezerntacije plasirane od drugog do osmog mjesta na šampionatu.

Nastup u Tokiju, na osnovu kontinenatlnih prvenstava, obezbijedili su Brazil, Angola, Japan, Južna Koreja i Francuska.