Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

CRNA GORA ZAVRŠILA TAKMIČENJE U OSMINI FINALA

07.07.2021
image

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači rođeni 2006. i mlađi, poražena je u osmini finala od Turske nakon peteraca 15:14 (u regularnom toku bilo je 10:10) na Evropskom prvenstvu u Portugalu.

U15 selekcija koju sa klupe predvodi Veljko Uskoković prokockala je šansu protiv Turske jer je su uvodnim minutama treće četvrtine vodili 7:3. Međutim, Turci su serijom 6:1 u trećem minutu posljednje četvrtine poveli 9:8. U penal ruletu (gol za 10:10 postigao Danilo Stupar) naši mladi vaterpolisti promašili su dva puta gol, a Nuraj je donio slavlje protivničkoj ekipi.

"Dobro smo otvorili utakmicu, na poluvremenu imali osjetnu prednost i odjednom smo stali. U penal završnici, Turci su bili bolji i zasluženo su otišli dalje. Ovo je neuspjeh i moramo u narednom periodu analizirati ovaj rezultat", kazao je Uskoković.

Za našu ekipu na ovom šampionatu igraju: Danilo Kašćelan, Draško Samardžić, Danilo Stupar, Tadija Matijašević, Ilija Kojičić, Strahinja Gojković, Ivan Marković, Srđan Janović, Ivan Roman Reichel, Petar Popović, Milos Milinić, Pavo Vičević, Nemanja Baćović, Nikola Petrović i Nikola Bilafer.