Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

EKSKLUZIVNO: ZIKO I ZVANIČNO U DRESU SUTJESKE

13.01.2022
image

Sutjeska će u nastavak prvenstvene trke ući jača za novo - staro lice. Kraj Bistrice se vraća reprezentativac Libije i ljubimac " Vojvoda" - Zakaria Mohamed Elmabruk Alharaiš ili jednostavno - Ziko. On je prethodnih dana trenirao sa ekipom, a pitanje minuta je kada će transfer biti ozvaničen potpisom na ugovor u trajanju od 18 mjeseci.

Momak koji je u sezoni 2018/19 bio dio šampionske ekipe Nikole Peca Rakojevića u Nikšić je stigao iz Al Ahli Tripolija, i za kratko vrijeme osvojio simpatije fudbalske javnosti.

Krilni napadač čiji su glavni aduti brzina i lucidna rješenja u prvom mandatu u plavo bijelom dresu odigrao je 23 meča i postigao 3 gola, nakon čega je karijeru nastavio u Tunisu.

O njegovom povratku bilo je riječi i tokom ljetnjeg prelaznog roka, ali do realizacije transfera tada nije došlo.

Ziko će svakako biti veliko pojačanje za ekipu Milije Savovića, a navijači u činu njegovog povratka vide i simboliku vraćanja šampionskog pehara na stadion kraj Bistrice.

Angažovanje Zika predstavlja početak aktivnosti Sutjeske na zimskoj fudbalskoj pijaci, eventualna pojačanja usloviće i odlaske, a sve će biti mnogo jasnije narednih dana kada počnu prve operacije na tržištu.

Ziko će "zadužiti" broj 77, u prvom mandatu nosio je "sedmicu", koja je sada u vlasništvu Brazilca Augusta. 

 

 

Zvezdan Nenezić