Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

FUDBALERI SUTJESKE POČELI PRIPREME ZA PROLJEĆNI DIO ŠAMPIONATA

11.01.2021
image

Poslije praznične pauze fudbaleri Sutjeske ponovo su na okupu, od danas će se zajedno pripremati i trenirati za proljećni dio šampionata. Na prozivci je bilo 25 igrača, a prvom treningu na pomoćnom terenu prisustvovala je i kompletna uprava aktuelnog vicešampiona.

Plavi će uvodni dio priprema odraditi u Nikšiću gdje će imati i prvu provjeru 19. januara protiv FK Adria, nakon čega slijedi petnaestodnevni odlazak u Budvu. U okviru priprema u Budvi, odigraće sedam pripremnih mečeva.

Kako je istakao trener Sutjeske, Miljan Radović, u ovoj situaciji najbitnije je da su svi igrači zdravi.

,,Jasno je šta bi značilo da nam neko iz ritma iskoči u početku priprema i koliko bi se čekalo na njegov oporavak. Planirali smo da narednih 12 dana radimo u Nikšiću, a da se 23.januara preselimo u Budvu na dvije sedmice. Generalnu probu imaćemo sa Zrinjskim u Bosni, igraćemo taj tradicionalni turnir i vjerujem do tada se dobro pripremiti za prvo proljećnje kolo", kazao je Radović.

Radović ističe da ima dobar osjećaj kada razmišlja o kvalitetu postojećeg sastava.

,,Imamo dosta dobrih mladih igrača, ali i starijih, iako mi se ta ketegorizacija nikad nije dopadala. Možda nam se pridruže jedan ili dvojica novajlija, ali oni moraju biti istinska pojačanja. Svi ovi momci imaju ugovore i ne znam koliko je realno u ovom momentu neko od njih da ode iz Sutjeske, ali možda će i toga biti. Dakle, u hodu ćemo procjenjivati, a u fudbalu nema toga ko će ustvrditi da je dobro ili loše odradio prelazni rok dok tome ne posvjedoče rezultati. Stručni štab vjeruje ovim momcima i misli da imamo kvalitet za prvo mjesto u proljećnjem dijelu šampionata. Vjerujem da bi takav rezultat Sutjesci donio dosta dobra i da bi mi bili zadovoljni", kazao je Radović.

Nikšićka ekipa 12. i 13. februara će učestvovati na 31. memorijalnom turniru "Andrije Ankovića" u Gabeli, koji će predstavljati generalnu probu pred nastavak šampionata.

Nastavak Telekom 1.CFL je zakazan za 19. februar, kada fudbalere Sutjeske u najvećem crnogorskom derbiju očekuje gostovanje ekipi Budućnosti.