Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

FUDBALERI VEČERAS PROTIV NORVEŠKE

11.10.2021
image

Crnogorski fudbaleri večeras će u Oslu pokušati da pobijede Norvešku i vrate se ravnopravno u trku za plasman u mundijalski baraž.

Rival je kvalitetan, ali ne i nepobjediv.

“Očekujte ofanzivno orjentisanu Crna Gora, jer imamo takav potencijal, a i naši napadači su u dobrom momentu – Bećiraj je počeo da daje golove, i u klubu i u reprezentaciji, imamo Jovetića, vraća se i Đurđević, vidjećemo da li će Mugoša biti spreman. Siguran sam da imamo kvalitet da zaprijetimo Norveškoj, ali za rezultat koji želimo cijela ekipa treba da bude na nivou”, rekao je selektor Miodrag Radulović.

Smatra da će se na sredini terena voditi glavna borba.

“Svako zna kvalitete Halanda, ali Norveška nije samo Haland – njihovi napadači su odlični, vezni igrači takođe Odegard, Eljunusi, Berg… Mislim da će se glavna bitka voditi na sredini terena, i ako ih tu zaustavimo, imamo šansu da napravimo dobar rezultat. U Podgorici smo se nekako nesvjesno povukli i nismo bili na nivou u prvom poluvremenu. U nastavku, kada smo vidjeli da možemo da igramo sa njima u istoj formaciji smo im pravili probleme. Sjutra od početka to treba da bude Crna Gora koja zna šta hoće”, dodao je Radulović.

Dosta se očekuje od Seada Hakšabanovića.

“Biće dobra utakmica, puna ritma, jer oba tima žele da izađu na teren i da pobijede. Mi ćemo igrati na tri boda, a mislim da će biti dosta prostora za nas da uradimo nešto u napadu. Znamo važnost utakmice i očekujem da damo sve od sebe. Igramo protiv tri jaka tima do kraja kvalifikacija, ali znamo i naše kvalitete – moramo da samo sve od sebe i da vidimo za šta će biti to dovoljno”, rekao je Hašabanović.

Večerašnji meč na “Uleval” stadionu počeće u 20.45.