Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

FUDBALSKI SAVEZ UDVOSTRUČIO POMOĆ KLUBOVIMA ZBOG EPIDEMIJE

21.09.2020
image

Fudbalski savez Crne Gore udvostručio je pomoć klubovima kako bi se lakše izborili sa posljedicama epidemije koronavirusa, poručio je sa sjednice predsjednik Saveza Dejan Savićević.

“Tako će svi klubovi u Telekom prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi u naredne dvije sezone dobiti po 80 hiljada eura pomoći Saveza, a drugoligaši će dobiti po 40 hiljada. Novac će biti isplaćen u osam jednakih rata tokom takmičarske sezone kako bi klubovi redovno mogli da servisiraju obaveze prema takmičenjima”, istakao je Savićević.

Situacija u zemlji i svijetu nije zaustavila jak investicioni ciklus saveza posvećen unapređenju fudbalske infrastrukture u zemlji, istakao je Savićević.

“Nastavili smo realizaciju najvećeg infrastrukturnog projekta u istoriji FSCG, izgradnju reflektorskog osvjetljenja na stadionima prvoligaških i drugoligaških klubova. Nakon postavljanja reflektora na stadionima OFK Titograda i Iskre, osvjetljenje je instalirano i na stadionima Podgorice, Zete, Rudara, Dečića i Koma”, naveo je Savićević.

Savićević je rekao i da je nekoliko kapitalnih projekata u toku poput izgradnje stadiona Sveti Petar Cetinjski na Cetinju, rekonstrukcija tribine u Nikšiću, te stadiona Podgorice u Lješkopolju.