Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

MARUŠIĆ: NE ODRIČEMO SE ŠAMPIONSKE TITULE

21.05.2020
image

Utakmicama 24. kola koje je na programu narednog vikenda nastavlja se takmičenje u Telekom 1. CFL. Aktuelni šampion ekipa Sutjeske ima 11 bodova zaostatka u odnosu na prvoplasiranu podgoričku Budućnost, ali se kraj Bistrice ne odriču šampionske titule, kao i naslova u Kupu, u kome su izabranici Nikole Rakojevića stigli do polufinala.

Aleksa Marušić, jedan od predvodnika "mladog talasa" u plavo - bijelim redovima u intervjuu za naš portal smatra da prvenstvena borba, i pored dvocifrene bodovne prednosti najvećeg rivala, još uvijek nije završena.

"Uželjeli smo se fudbala, svi s nestrpljenjem očekujemo nastavak prvenstva. Budućnost ima veliku prednost, ali ništa nije nemoguće, idemo utakmicu po utakmicu", kazao je Marušić, koji je u dosadašnjem toku prvenstvga postigao tri gola.

Situacija sa novim koronavirusom drastično je promijenila cijeli svijet, a svakako da ni fudbal, bar neko vrijeme, neće biti isti kao ranije.

"Pauza je trajala više od dva mjeseca, što će sigurno ostaviti traga. Sa treninzima smo počeli prije dvadesetak dana, niko od nas nije u potpunosti spreman, ali kroz par odigranih utakmica mislim da ćemo biti na neophodnom nivou.", ističe Marušić, koji uz Osmajića, Erakovića i Bubanju predstavlja "kostur" ekipe za sezone koje su pred nama.

Tokom pauze igrači su, u specifičnim uslovima, radili individualno, uz poštovanje propisanih mjera.

"Maksimalno smo se trudili da se, uz poštovanje svih mjera odradi što kvalitetniji trening. Zdravlje je bilo na prvom mjestu, a uspjeli smo da ispunimo instrukcije koje su nam dali članovi stručnog štaba", dodaje Marušić.

Sutjeska ima šansu da osvoji trofej u Kupu, pa se sezona, ni u kom slučaju, ne bi mogla okarakterisati kao neuspješna.

"Izborili smo plasman u polufinale Kupa, u toj fazi igraće se jedan meč, pa se nadamo osvajanju trofeja, koji je kraj Bistrice završio 2017. godine. Svakako se ne odričemo ni borbe u prvenstvu, dok god postoji i najmanja šansa za preokret", poručuje povremeni mladi reprezentativac.

Kada su u pitanju njegova izdanja tokom dosadašnjeg dijela prvenstva svakako je, kao i cijela ekipa, mogao i morao mnogo bolje. Na trenutke je pokzaivao potencijal, a zbog problema sa lakšim povredama nalaziio se između klupe i prve postave.

"Bodovni zaostatak potvrđuje da smo mogli i morali mnogo bolje. Predstojeće gostovanje Komu prilika je da uđemo u pobjedničku seriju", zaključio je Marušić.

 

 

 

 

 

Zvezdan Nenezić