Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

MLADE NADE PLIVALE U NIKŠIĆU

10.06.2018
image

Na bazenu Sportskog centra odžan je prvi plivački miting "Mlade nade 2018", koji je okupio više od 240 učesnika iz šest klubova. Organizator je bio PVK "Nikšić", koji je, uz PVK "Butterfly" na pravi način ugostio PVK "Jadran Carine", PVK "Budvu", PVK "Verde" i PVK "Leootar" iz Trebinja. 

Takmičari rođeni 2007. godine i mlađi imali su priliku da se oprobaju u svim plivačkim disciplinama - kraul, prsno, delfin i leđno. Neki od njih su prvi put ušli u bazen, a neki su možda baš na nikšićkom bazenu odabral sport kojim će se u budućnosti baviti. I pored revijalnog karaktera takmičenja, najuspješnijima su dodjeljivane medalje, pa su se mališani radovali pobjedama, a tuge zbog poraza gotovo da nije ni bilo, jer bi se već u narednoj disciplini našli na pobjedničkom postolju. 

Slaven Jovović, iz PVK "Nikšić" zadovoljan je odzivom, kao i cjelokupnom dinamikom tokom takmičarskog dana.

"Atmosfera je bila kao na seniorskom plivačkom mitingu. Ugostili smo četiri kluba, uz nikšićki "Butterfly", a mnogi od takmičara prvi put se sreću sa dionicama u bazenu. Ovolika masovnost mora proizvesti buduće talentovane plivače, zbog toga su upravo ova godišta i najinteresantnija za prepoznavanje kvaliteta djeca za buduća takmičenja i osvajanja medalja", kazao je Jovović.

On je napomenuo da je PVK "Nikšić" u proteklom periodu učestvovao na drugim revijalnim takmičenjima, što je djeci u velikoj mjeri pomoglo da steknu neophodno iskustvo.

"Prije mjesec učestvovali smo na takmičenju u Igalu, na 25- metarskom bazenu. Osvojili smo 23 medalje, što je ogroman uspijeh ako imamo u vidu da smo sa djecom vježbali tri puta nedjeljno. Takmičenje u Trebinju očekuje nas za šest dana, a početkom jula u Podgorici je Montenegro open. Nastavljamo rad sa djecom i nadamo se još boljim rezultatima", rekao je Jovović.

Na tribinama smo primijetili i selektora crnogorske vaterpolo reprezentacije Vladimira Gojkovića koji je bodrio svog nasljednika Vukašina, pred kojim je, ako je sudeći po prvim osvojenim odličjima, blistava plivačka karijera.

Takmičenje je proteklo bez  najmanjeg propusta, temperatura na bazenu bila je u skladu sa standardima, a uspješnu realizaciju ovog, za crnogorski sport veoma važnog događaja, pomogli su Vaterpolo plivački savez Crne Gore, Elektroprivreda i mljekara "Nika".