Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

NIKŠIĆANI NA SPISKU SELEKTORA JUNIORSKE REPREZENTACIJE

14.06.2018
image

Nikšićani Andrej Vulević, Bojan Tomašević i Nikola Bojičić nalaze se na spisku selektora juniorske košarkaške reprezentacije Boška Radovića za predstojeće Evropsko prvenstvo u Letoniji.

Selektor trenutno može da računa na igrače rođene 2000. godine i mlađe, dok će se ostali reprezentativci, među kojima su Bojičić i Tomašević nacionalnom timu pruključiti po završetku Svjetskog prvenstva.

"Svi igrači koji su pozvani su se odazvali pozivu, ali imamo specifičnu situaciju, prvi put jedna naša reprezentacija igra Svjetsko prvenstvo, kadeti koji su prošle godine izborili to nastupiće u Argentini. Zbog male baze igrača ne možemo priuštiti dvije ekipe, jednu koja će igrati Svjetsko prvenstvo, drugu za Evropsko, pa ćemo čekati košarkaše koji igraju Mundobasket, oni će se priključiti desetak dana pred šampionat", kazao je Radović.

Pored Nikšićana na spisku su još i:Igor Drobnjak (Mega Bemaks), Pavle Titić (Barselona), Danilo Brnović (TBA), Nikola Žižić (Barselona), Aleksandar Kartalović (Lovćen), Vladimir Marljukić  (Mornar), Luka Žugić (Junior), Balša Pavićević (Jedinstvo), Dimitrije Radusinović i Marko Vujičić (Budućnost VOLI), Novak Obradović (Dinamik), Sava Razić (Italija), Aleksa Jovanović (Džoker), Vasilije Vučinić (Jedinstvo); igrači koji se priključuju 15.jula - Jovan Kljajić (Grand Kanarija), Stefan Vlahović (Betis), Bojan Tomašević (Crvena zve zda),  Viktor Vujisić, Peđa Pajović i Luka Živanović (Budućnost VOLI), Đorđe marinović (Studentski centar), Danijel Marsenić (Herler) i Marko Kljajević (Mega).

Crna Gora će na Eurobasketu u Letoniji igrati u grupi D sa selekcijama Litvanije, Srbije i Velike Britanije.

Šampionat Evrope igra se od 28. jula do petog avgusta. Naša selekcija će prvi dio priprema odraditi u Nikšiću, a od prvog jula preseliće se u Bar, gdje će u kompletnom sastavu odraditi posljednje treninge za Eurobasket.