Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

PIONIRI SAVLADALI BOSNU I HERCEGOVINU

14.05.2019
image

Pionirska reprezentacija Crne Gore savladala je Bosnu i Hercegovinu u prvom kolu turnira ,,Trofej FSCG“.

Izabranici Gorana Perišića pružili su veoma dobru partiju i zasluženo slavili rezultatom 2:0.

"Zadovoljan sam ovom pobjedom, ali i našom igrom. U meč smo ušli sa malo grča, vjerovatno i zbog treme i uzbuđenja, ali je kasnije sve došlo na svoje. Ova pobjeda je važna prije svega zbog samopouzdanja, dječaci su bili veoma srećni nakon završetka meča. Bez obzira što je bilo nekih grešaka, važno je da smo ispoštovali sve dogovore iz svlačionice. Preostaje nam da se odmorimo i što spremniji sačekamo duel sa Makedonijom", kazao je selektor Perišić.

"Sokolići" su prvu priliku za vođstvo imali u 10. minutu, kada je šut Denisa Ljuljanovića iz dobre pozicije zaustavio čuvar mreže gostiju.

Ipak, šest minuta kasnije Crna Gora je došla do prednosti. Nakon prekida sa lijeve strane, lopta je na ivici peterca došla do Luke Bubanje, koji je rutinski poslao u mrežu protivnika.

Samo dva minuta nakon toga, naša reprezentacija mogla je i do novog gola, ali je Ljuljanović ovog puta glavom pogodio prečku.

Konačan rezultat postavljen je u 38. minutu, ponovo poslije sličnog prekida, s tom razlikom što je loptu u mrežu ovog puta poslao Ljuljanović.

Gosti su do kraja meča zaprijetili preko Amara Zahirovića i Dženana Puce, ali se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu na turniru Crna Gora igra sjutra od 11 časova na Trening kampu FSCG protiv Makedonije, koja je u prvom kolu poražena od Srbije sa 5:1.