Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

PREDSTAVLJEN NOVI SELEKTOR FUDBALSKE REPREZENTACIJE CRNE GORE

14.01.2021
image

Miodrag Radulović i zvanično je predstavljen kao novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore.

On je naslijedio Faruka Hadžibegića, koji je “sokole“ uveo u B diviziju Lige nacija.

53-godišnjem Podgoričaninu povjeren je zadatak da predvodi nacionalni tim u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, gdje će rivali biti Holandija, Turska, Norveška, Letonija i Gibraltar.

“Ponovo sam u svojoj kući, hvala čelnicima Fudbalskog saveza na povjerenju. Biti selektore naše reprezentacije za mene je kruna karijere. To je ponos, čast i obaveza. Raniji rad u FSCG otvorio mi je vrata inostranih timova i repretentacija. Vrlo dobro poznajem grupu igrača koji su sada okosnica jer sam sa njima sarađivao u klubovima i reprezentaciji. Ubijeđen sam da postoje preduslovi za dobar rezultat. Znam sa koliko su žara igrali za mlađe selekcije i znam da sam okruženi odličnim ljudima u savezu. Imam bezgranično povjerenje u igrače i stručni štab jer ih poznajem odavno”, kazao je Radulović na predstavljanju i nastavio:

“Ne potcjenjujem igranje u Ligi nacija, ali kao polaznu osnovu uzimam posljednje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, jer nas čekaju reprezentacije tog kvaliteta. Imam viziju kako će izgledati ekipa, ali najvažnije je da igrači dođu spremni i da oni koji sada pronađu nove klubove imaju minutažu”.

Prvi izazov imaće u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje počinju u martu. Rivali su Holandija, Turska, Norveška, Letonija i Gibraltar.

“Svakoga cijenimo, ali najviše sebe. Moramo da imamo razrađen sistem igre, a ubijeđen sam da ćemo da stvorimo ekipu koja će moći da se transformiše i u toku igre. Momci koji su glavni igrači su stekli iskustvo, kvalitetniji su nego što su bili, siguran sam da možemo to da sprovedemo. Ponekad sve zavisi koje ćemo igrače imati na raspolaganju, a siguran sam da ćemo imati zapaženu ulogu u grupi”.

Svjestan je velikih očekivanja u ciklusu za Mundijal.

“Ovaj nivo takmičenja ne trpi improvizacije. Očekivanja javnosti i navijača su velika, želi se uspjeh, to je normalno. Mi želimo da popravimo utisak, da napravimo pomak. Važan je start, imam iskustvo takve vrste iz Libana, moramo da se spremimo za početak. Imamo dobar raspored, dobri rezultati daju samopouzdanje, ako se ukaže prilika i šansa borićemo se ravnopravno i hrabro sa svima za svaki bod. Ne volim obećanja, imam 20 godina iskustva, ali ako želite sreću, moraju da se ispoštuju i neka fudbalska pravila”.

Radulović je bio selektor omladinske reprezentacije Crne Gore, a potom je vodio uzbekistanski Pahtakor, bio član stručnog štaba Dinama iz Moskve, a na povratku u Crnu Goru bio šampion sa Budućnošću 2012. godine.

Sjedio je na klupi kuvajtskih klubova Kazme i Al Džahre, kazahstanskog Atiraua, uspješno je četiri godine vodio reprezentaciju Libana, sa kojom se plasirao na prvenstvo Azije.

Kratko je bio i selektor Mjanmara, a posljednji klub koji je vodio bio je iranski Zob Ahan.

Svojevremeno je bio član stručnog štaba mlade i selektor omladinske reprezentacije Srbije i Crne Gore.